Kraay jr. verrast door reserverol Simons

Kraay verrast door reserverol Simons: 'Moeten hem niet in een vormcrisis praten'

21 november 2023 om 20:35

Als het aan Hans Kraay jr. had gelegen, zou Xavi Simons aan de aftrap hebben gestaan van het kwalificatieduel met Gibraltar. Het talent van RB Leipzig zit dinsdagavond echter op de bank bij het Nederlands elftal.

Koeman voert maar liefst zes wijzigingen door in zijn opstelling, waaronder de plek van Simons. "Ik ben het meest verrast over het feit dat Simons niet speelt", analyseert Kraay jr. de opstelling bij ESPN. "We moeten hem niet in een vormcrisis praten. Hij doet het fantastisch bij Leipzig, in de competitie en in de Champions League. Maar als je tien keer niet hebt gescoord in het Nederlands elftal en je speelt dan tegen Gibraltar, dan zou het wel lekker zijn om er even twee in te jassen."

"Natuurlijk kan Simons op tien spelen, maar als je in het nederlands elftal een beetje roestig bent, zou ik liever vrij vanaf de zijkanten willen spelen", vervolgt Kraay jr., die overigens een simpele overwinning eist van Oranje. "Het thuisduel werd maar 3-0. Vanavond mag je er wel een stuk of zeven, acht in schieten."