Scorende Dumfries vergat te juichen tegen Polen: "Gelukkig was dat niet het geval"

12 juni 2022 om 18:41

Denzel Dumfries beleefde een goede wedstrijd tegen Polen afgelopen zaterdag. De rechtsback stond van Internazionale stond verdedigend zijn mannetje en was ook in aanvallend opzicht belangrijk voor het Nederlands elftal: hij was het eindstation van de gelijkmakende 2-2.  

Zelf blijft Dumfries er koeltjes onder in gesprek met De Telegraaf. “Het is natuurlijk leuk om eindstation te kunnen zijn, maar het was vooral ook een heel mooie aanval. Het was een fantastische bal van Nathan (Aké, red.) en goede loopactie van Steven (Bergwijn, red.). Dat is waar we op trainen”, zei Dumfries, die in eerste instantie niet heel enthousiast reageerde. “Dat was omdat ik dacht dat het buitenspel was. Gelukkig was dat niet het geval.”

Ondanks het puntverlies kon Dumfries niet mokken over het eindresultaat. “Het is fantastisch om te zien dat we van een 0-2 achterstand met de juiste mindset en spirit toch nog weten terug te komen en bijna weten te winnen. Dat geeft een hoop houvast. We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn vol gas blijven geven”, aldus Dumfries, die in zijn 34 interlands al vijf keer scoorde en vijf keer een assist gaf.

Dat Oranje niet verder kwam dan 2-2, kwam niet door de motivatie volgens Dumfries. “De motivatie is er wel. Als je het tenue van het nationale elftal aantrekt, is dat een moment van trots en dan geef je altijd honderd procent. Je werkt ook toe naar een eindtoernooi. Mentaal werk je daar ook naar toe. Dat is het hoogst haalbare. Die motivatie is de kracht ook van dit team. Het geeft een goed gevoel en vertrouwen, dat we met deze teamspirit een gelijkspel eruit weten te slepen.”