Oranje maakt opstelling bekend: Flekken op doel, De Vrij vervangt Van Dijk

11 juni 2022 om 19:27
Laatste update: 11 juni 2022 om 19:31

Het Nederlands elftal heeft de selectie bekendgemaakt voor het Nations League-duel met Polen op zaterdagavond. De grootste verrassing is de aanwezigheid van Mark Flekken tussen de palen in plaats van Jasper Cillessen. 

Oranje speelt om 20.45 uur de derde Nations League-wedstrijd en gaat het in eigen huis opnemen tegen Polen. Cillessen stond tegen België nog op doel, maar Van Gaal heeft er voor gekozen om de doelman van Freiburg een kans te geven. 

Stefan de Vrij is zoals verwacht de vervanger van Virgil van Dijk, die na het duel met België vroegtijdig vrijaf kreeg van de bondscoach. De Vrij vormt het centrale blok met Nathan Aké en Jurriën Timber. Daley Blind en Denzel Dumfries bezetten de flanken op het middenveld. 

Frenkie de Jong en Steven Berghuis fungeren als centraal middenveld, met Davy Klaassen die met de punt naar voren speelt. Het experiment van Berghuis op de centrale plek en Klaassen meer aanvallend werkte goed tegen België en wordt dus weer ingezet. Memphis Depay en Steven Bergwijn completeren de selectie. 

De opstelling: Flekken; Aké, De Vrij, Timber; Blind, De Jong, Berghuis, Duumfries, Klaassen; Memphis, Bergwijn