Van Gaal heeft de Oranje-basis rond: "Dan zeg ik weer meer dan genoeg"

11 juni 2022 om 12:17

Louis van Gaal weet welke elf hij gaat opstellen in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. Dat geeft de bondscoach prijs aan de NOS.

De kans is groot dat hij nagenoeg dezelfde spelers de wei in stuurt als tegen België (1-4). De ‘b-ploeg’ die het opnam tegen Wales (1-2) maakt dus weer plaats voor de ‘a-ploeg’.

Iedereen binnen de Oranje-selectie is zo fit als een hoentje, bevestigt Van Gaal. "Je kan op je klompen aanvoelen dat de spelers die tegen Wales hebben gespeeld niet binnen twee dagen tegen Polen kunnen spelen. En dan zeg ik weer meer dan genoeg."

De enige speler waarvan we zeker weten dat hij niet gaat spelen tegen Polen, is aanvoerder Virgil van Dijk. De topverdediger van Liverpool is aan het genieten van een welverdiende vakantie. Naar alle waarschijnlijkheid zal vice-aanvoerder Stefan de Vrij zijn rol overnemen. "Het lijkt mij logisch, maar ik weet niet of ik dat ga doen", wil Van Gaal nog geen toezeggingen doen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Dumfries, Timber, De Vrij, Aké, Blind; Frenkie de Jong, Klaasen, Berghuis; Bergwijn, Memphis.