'Van Gaal kan je wel vertrouwen geven, dat zie je heel duidelijk bij Bergwijn'

10 juni 2022 om 22:05

Steven Bergwijn is op zijn plaats in Oranje en Youri Mulder denkt dat dit door bondscoach Louis van Gaal komt. Mulder weet uit eigen ervaring dat Van Gaal goed is in het overbrengen van zijn enthousiasme en daarmee spelers vertrouwen geeft. 

Mulder meent dat op Ziggo Sport bij de voorbeschouwing van het switch-programma van de Nations League. "Ik heb Van Gaal één jaar meegemaakt, bij het tweede elftal van Ajax (in het seizoen 1988/89, red.). Toen begon hij net als trainer. Als je een goal maakte op de training, dan liep Van Gaal het veld op en pakte hij je vast: je hebt net een schitterende goal gemaakt!"

Volgens Mulder is Van Gaal uit zichzelf enthousiast en is dat niet gespeeld. "Dat slaat soms ook door naar de andere kant, dan is hij een beetje negatief. Maar op mij maakt Van Gaal een goede indruk, met uitzondering van sommige interviewtjes. Hij kan je wel vertrouwen geven, dat zie je heel duidelijk bij Bergwijn. Die jongen loopt met vertrouwen het veld op", zegt de analist over de aanvaller die op de bank zit bij Tottenham Hotspur.