Oranje-matchwinner oogst lof: 'Hij heeft zo'n drive, het is echt ongelofelijk'

8 juni 2022 om 23:14

Wout Weghorst is dolgelukkig na zijn winnende treffer in de moeizame overwinning van het Nederlands elftal op Wales. De aanvaller stond met een brede glimlach voor de camera van de NOS, maar erkende dat Oranje een belabberde pot voetbal op de mat legde. Rafael van der Vaart is onder de indruk van de drive van de spits.

Met een doelpunt in de 94ste minuut zorgde Weghorst dat Oranje toch met de zege aan de haal ging in Cardiff: 1-2. "Ik weet niet of het de hardste kopbal uit mijn carrière is", vertelt de Burnley-spits lachend bij de NOS. "Het was een perfecte voorzet van Ty."

"Het was geen goede wedstrijd. Het is niet hoe je het wil. We waren veel te slordig in balbezit en we hadden in eerste instantie moeite om er druk op te krijgen", besluit de aanvaller. In de NOS-studio was Van der Vaart lovend. "De man heeft een ontwikkeling doorgemaakt, daar had hij zelf niet van kunnen dromen", zegt de oud-middenvelder.

Volgens de voormalig Oranje captain zorgt Weghorst voor verbazing. "Er was niemand die dit heeft kunnen denken. Hij heeft zo'n drive. Het is echt ongelofelijk. Dat heeft hij wel voor op heel veel spelers. Elk talent moet een voorbeeld nemen aan hem. Zijn werklust en er altijd in geloven."