'Newcastle United verbreekt transferrecord voor Franse tiener: 46 miljoen euro'

1 juni 2022 om 21:16

Volgens diverse Franse media heeft Newcastle United zijn eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Hugo Ekitike wordt naar alle waarschijnlijkheid overgenomen van Stade Reims.

Meerdere gezaghebbende kranten, waaronder L'Équipe, melden dat er een akkoord is tussen The Magpies en de Ligue 1-club. In de afgelopen winter was Newcastle al  dichtbij de komst van het toptalent (19), maar toen zag Ekitike zelf nog van de transfer af. Nu lijkt het dus toch van een overgang te komen.

De spits beleefde dit seizoen een stormachtige doorbraak en scoorde maar liefst tien keer in slechts 1.275 speelminuten op het hoogste niveau in Frankrijk. Newcastle United betaalt maar liefst 36 miljoen euro voor de tiener. Door een bonusstructuur kan de transfersom nog eens met tien miljoen euro oplopen.

Daarnaast zouden de Fransen bij de onderhandelingen een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen hebben. Sinds de overname van het Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) is Newcastle in één klap steenrijk. Bruno Guimarães gold sinds januari als duurste aanwinst ooit: de Braziliaan werd voor ruim 42 miljoen euro opgehaald bij het Olympique Lyon van Peter Bosz.