'Ik ben er absoluut van overtuigd dat Ten Hag Timber bij United binnenhaalt'

31 mei 2022 om 23:44

Jurriën Timber gaat overstag en vertrekt deze zomer naar Manchester United, denkt Marcel van der Kraan, chef sport van De Telegraaf. Timber zei eerder op dinsdag dat hij niet bij een topclub zou tekenen zonder garantie op speeltijd, maar volgens Van der Kraan is dat vooral politieke praat. 

Dat laat Van der Kraan weten aan talkSPORT, gepresenteerd door YouTuber Mark Goldbridge. "Normaliter zou Timber bij Ajax blijven. Er zijn tijden dat je denkt: verliest Ajax te snel zijn spelers? Ik denk dat dat opnieuw gaat gebeuren met Timber", gaat Van der Kraan van start. 

"Het eerste seizoen van Ajacieden is niet altijd het beste in de Premier League", vervolgt de chef sport. "Dat zag je ook bij Donny van de Beek toen hij bij United kwam. Het duurt tijd om aan de Premier League gewend te raken. Misschien is het daarom goed als Timber vroeg arriveert. Ik ben ervan overtuigd dat Ten Hag Timber binnenhaalt."

Timber zei dinsdag zelf niet te vroeg te willen vertrekken uit Amsterdam, maar volgens Van der Kraan is dat vooral politiek correct gepraat. "Ik weet dat hij vandaag zei: ik moet er over nadenken, het is goed voor mijn ontwikkeling om bij Ajax te blijven. Ik denk dat dat vooral politiek was. Ik denk dat hij al weet wat hij wil en zich bij Ten Hag gaat melden." Volgens Van der Kraan is Timber een uitstekende kandidaat voor The Red Devils. "Met Rio Ferdinand had United destijds een centrale verdediger die voetballend overeind bleef. Ten Hag zal nooit met twee Harry Maguires spelen", besluit Van der Kraan.