Timber: 'Als je bij een grote club niet speelt, dan kan je beter bij Ajax blijven'

31 mei 2022 om 16:24
Laatste update: 31 mei 2022 om 17:00

Jurriën Timber gaat na de komende interlands met Oranje goed nadenken over zijn toekomst. De verdediger wordt in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, maar zou een langer verblijf bij Ajax ook goed vinden.

Timber is nu volledig gefocust op het Nederlands Elftal en gaat daarna op vakantie. "Dan moet ik er nog maar eens goed over nadenken", vertelt hij aan De Telegraaf. "Uiteindelijk zal mijn gevoel de doorslag geven. Het plaatje moet kloppen. Je kan wel naar een grote club gaan. Maar als je daar niet gaat spelen, dan kan je beter bij Ajax blijven. En Ajax is ook een grote club. We voetballen in de Champions League en ik speel daar samen met de beste spelers van Nederland. Dat is niet niks."

De jonge verdediger beseft zich dat hij ook bij Ajax nog veel kan leren. "Ik ben bijvoorbeeld niet de langste. Ik train daarom veel op springen, want ik wil beter leren koppen. Het is ook een uitdaging om seizoen in seizoen uit vrij constant te presteren. Vanuit een standaardniveau steeds beter worden. Dat is mijn doel."