Flekken over 'Ajax-interesse': 'Ga met Hoek en Van Gaal praten over mijn toekomst'

31 mei 2022 om 11:34
Laatste update: 31 mei 2022 om 11:37

Mark Flekken heeft gereageerd op de vermeende interesse van Ajax in hem. De goalie van SC Freiburg bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de Nations League die vrijdag begint voor Oranje en geeft aan fit te zijn.

De afgelopen tijd kampte de Limburgse doelman met fysieke ongemakken, maar lijkt op tijd fit voor het duel dat vrijdag tegen België gespeeld wordt. "Er is geen beperking vanuit mijzelf of Freiburg", vertelt Flekken aan L1. "Ik heb wel wat lichte klachten gehad, maar het weekje vrij (afgelopen week, red.) heeft me goed gedaan."

Onlangs werd duidelijk dat Ajax geïnteresseerd zou zijn in de 28-jarige keeper. De regionale omroep stelt dat Flekken 'nog niets gehoord heeft' uit Amsterdam en dat hij 'in een fijne positie zit wat betreft zijn toekomst'. Toch gaat hij nog tijdens deze interlandperiode om de tafel met keeperstrainer Frans Hoek en bondscoach Louis van Gaal.

Daarin wordt de toekomst van de doelman besproken, zo geeft hij aan. "Zo'n gesprek vind ik zelf belangrijk", besluit hij zelf tegenover L1. Dit seizoen was Flekken onbetwiste waarde onder de lat bij Freiburg en speelde hij 32 wedstrijden in de Bundesliga. Met zijn club eindigde hij op de zesde plaats. Op 26 maart debuteerde hij voor Oranje. Inmiddels staat de teller op twee interlands.