'Ajax deze week in gesprek met Timber om Gravenberch-scenario te voorkomen'

30 mei 2022 om 09:51
Laatste update: 30 mei 2022 om 10:20

Ajax gaat deze week in gesprek met Jurriën Timber om een mogelijke overname van Manchester United dwars te bomen met een contractverlenging. De verdediger is gewild door United en de nieuwe manager, Erik ten Hag, maar Ajax wil koste wat kost de verdediger in de hoofdstad houden. 

Dat weet Voetbal International te melden. Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra gaan deze week met Timber in gesprek over een nieuw, opgewaardeerd contract. Momenteel ligt Timber nog tot 2024 vast in Amsterdam. Ajax wil een 'Gravenberch-scenario' voorkomen: als Timber zijn contract niet verlengt, loopt Ajax een grote verkoopsom mis gezien de contractduur van de verdediger. Gravenberch liep uiteindelijk voor ruim 25 miljoen euro de deur uit, maar had met een langer contract een veel hogere prijs kunnen opbrengen. 

Volgens VI heeft Timber op het moment drie opties. 'Bijtekenen bij Ajax, zonder nieuw contract in Amsterdam blijven, of deze zomer vertrekken.' Er is bij Ajax enige haast geboden om Timber overstag te laten gaan: maandagochtend meldde De Telegraaf al dat de belangenbehartigers van Timber in Londen werden gespot, bij het adres van het internationale hoofdkantoor van Manchester United.